Categorieën
Geen categorie

Wij willen gratis! Wij willen gratis!

Jan Stedehouder schreef vandaag een goed verhaal:
http://www.janstedehouder.nl/2010/06/29/hoe-kan-ik-bijdragen/

En naar aanleiding daarvan schreef ik de volgende reactie:

Zo helemaal mee eens! Het aantal keren dat je men de moeite neemt
om je na een lezing te bedanken is inderdaad bedroevend laag. Maar wel hele
discussies over waarom je boeken niet ‘open’ zouden zijn.
Duh! Omdat ik ook mijn hypotheek moet betalen misschien?

Is het dan na al die jaren echt zo moeilijk om te begrijpen?

Hebben alle boeken van Eric Raymond, bovengenoemde Jan, mijn columns, etc echt helemaal niks opgeleverd?

Echt, als je een verhaal wilt horen over Open Source, Open Content, Open Data, etc dan kom ik wel. Ik doe dat omdat ik het leuk vind om te doen. Soms een flesje wijn, soms een kadobon (ik heb nog ergens een kadobon ter waarde van 7,50 in te wisselen bij een lokale PC winkel ergens in de achterhoek), soms een bosje bloemen. Echt, allemaal prima. Ik doe moeite voor jou, doe jij wat moeite voor mij door me te tonen dat je mijn werk op prijs stelt. Is dat nou echt zo moeilijk?

En dan natuurlijk de beter-weters. Zucht. get a life, really.

3 reacties op “Wij willen gratis! Wij willen gratis!”

Erzijn mensen die echt niets te makken hebben, Die als ze het zouden hebben best willen betalen
Maar die ook vaak vergeten een bedankmailtje te sturen, dat is het wijnige wat ze wel zouden kunnen
Ze zouden met bewijzen kunnen komen, uitkerings strookjes en de grote rekeningen, om aan te tonen waarom ze het boek gratis willen, maar velen willen niet blood geven dat ze arm zijn of geven meer om hun privety
Een optie is dus dat ze met een goede motievatie ondersteund met bewijzen, op zijn minst een korting zouden kunnen bedingen, eventueel onder bepaalde voorwaarden, zoals eer revieuw schrijven of een link naar de site van de schrijver op je site of in je mail opnemen.
Dan zou er een pdf versie opgestuurd kunnen worden, dat beperkt het verlies.

Daar en tegen begrijp ik ook wel

Hoewel ik begrijp dat het meest behoorlijk wat geld kost.
Begrijp ik ook dat er mensen zijn die niets te makken hebben
En dan is het te begrijpen dat deze mensen het gratis willen hebben te meer als ze gewent zijn dat veel floss. Zonder betalen te verkrijgen is.
Maar dat is niet gratis ,er word gevraagd iet terug te doen al is dat het door vertellen van hoe goe het wel is.
Maar het zou mooi zijn als ze met een goede motivatie ondersteunt met bewijzen , zoals uitkerings strookjes , een flinke korting zouden kunnen bedingen en als ze die dingen per mail sturen kunnen ze een pdf versie krijgen dat kompenseerd de onkosten

Het is maar een idee

Groetjes van reekje

Reacties zijn gesloten.