Categorieën
Geen categorie

Inlog ellende op werk.nl

De site werk.nl is voor velen makkelijk en voor een aantal mensen duidelijk niet. Zo gebruik ik de site als werkgever om mensen te zoeken die misschien bij een vacature van me zouden kunnen passen.

Helaas heb ik er continue last van dat ik vergeet me af te melden en ik elke keer wordt welkom geheten met de melding:  “An error occurred while processing the request. Try refreshing your browser. If the problem persists contact the site administrator”. Wat je ook doet (reload, F5, Ctrl-R, Ctrl-F5) niks helpt. De reden daarvoor is dat er nog oude cookies aanwezig zijn en de site eerlijk gezegd te brak gecodeerd is om hier netjes mee om te gaan.

Ten einde raad was ik vanmorgen begonnen om een extension te gaan bouwen voor Google Chrome zodat ik, en met mij vele anderen als ik afga op een eenvoudige google search, verlost werden van dit stuk ontbrekende functionaliteit.

Maar al zoekende bleek de oplossing erg makkelijk te realiseren door een gevorderde instelling binnen de Google Chrome browser.

De uitleg staat hier: https://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=nl&answer=95647 . Volg de beschreven stappen onder ” Machtigingen voor cookies en sitegegevens aanpassen”, klik op: “Cookies verwijderen” en daarna op “Uitzonderingen instellen voor cookies van specifieke websites of domeinen”.

Stel daarmee in dat alle cookies van “[*.]werk.nl” bij het verlaten van Chrome verwijderd moeten worden.

Klaar!

Elke keer als Chrome wordt afgesloten worden de cookies verwijderd en kun je daarna gewoon weer inloggen.